DOLAR
32,5816
EURO
34,8086
ALTIN
2.513,14
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
21°C

Zincir Marketlere Açık Tavır!..

Zincir Marketlere Açık Tavır!..
Aktur tatil sitesi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken’in katılımıyla Bodrum Esnaf Buluşması gerçekleştirildi.

Bodrum Belediyesi tarafından Trafo Kafe’de organize edilen Esnaf Buluşmasına Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız ve Bodrum Esnaf Odası Başkanı Erdoğan Başeymez konuşmacı olarak katıldı. Esnaf buluşmasına ilçedeki esnaflar da ilgi gösterdi.

Toplantıda Başkan Aras ve Palandöken, özellikle zincir marketlerle ilgili görüşlerini dile getirdi. Ahmet Aras, “Zincir marketlerimize kılcal damarlarımıza sokmayacağız” ifadesini kullanırken Bendevi Palandöken, “Bizim sorunumuz buraya gelip zincir market adı altında Bodrumluların emeği, alın teri, birikimlerini götürmesi” dedi.

Zincir Marketlere Açık Tavır!..

Toplantının başında konuşan Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız ve Bodrum Esnaf Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, toplantıyı düzenleyen Bodrum Belediyesi ile Muğla ve Bodrum’u ziyaret eden Bendevi Palandöken’e teşekkür etti.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da ziyaretinden dolayı TESK Genel Başkanı’na teşekkür etti. Konuşmasında zincir marketlerle ilgili dikkat çekici ifadeler kullanan Başkan Aras, “İlk göreve geldiğim andan itibaren, tabi daha önce kiralanan, tutulan yerler var, onlara bir şey yapamıyorsunuz ama bundan sonra hiçbir talebi kabul etmiyoruz. Geliyorlar, ‘Şuraya şunu açalım, buraya bunu açalım’ otopark bahane ediyoruz, bir şeyi bahane ediyoruz ki oluyor. Yani gerçekten eğer şartlarını gerçekleştirmesini isterseniz, onu orada açması imkansız. Açılır da birkaç tane. O da ana arterlerde, çok ücra yerlerde olabilir. Trafiğin olmadığı ya da diğer esnafımızın olmadığı yerlerde. Ama onu kesinlikle kılcal damarlarımıza kadar sokmayacağız” şeklinde konuştu.

Bodrum’u çok güzel bir sezonun beklediğini de sözlerine ekleyen Başkan Aras, “Bodrumumuzun nasıl eski misafirperverliği varsa, misafirlerimizi nasıl ağırlıyorsak o şekilde tekrar Türkiye’nin gündemine sokalım. Hanutçulukla, kötü işgaliye görüntüleriyle, tabela kirliliği ile değil, kalite ve niteliğimizi arttırarak bir Bodrum yaratalım. Bu işi sizlerin de desteğiyle sonuna kadar yapabileceğimi biliyorum. Bodrum’da esnafımız 7 bin işletme ile çok açık bir güçtür. Eğer o güçle birlikte olursak başaramayacağımız hiçbir şey yoktur” ifadelerini kullandı.

Zincir Marketlere Açık Tavır!..

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise duygu ve düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

“Böyle bir belediye başkanınız olduğu için şanslısınız. Başkanımız, ‘En çok muzdarip olduğumuz zincir marketler, o kargaşa, şehri görsel kirliliğe iten tabelalardan kurtaracağım’ dedi. Siz zaten şehrinizden memnunsunuz. Türkiye’nin gözü sizde. Siz bundan daha iyi yapmaya çalışıyorsunuz. Ama size dokunsam bin ah işitirim. Başkanımız ‘Çarşıya indiğimiz zaman tabelaların sık sık değiştiğini görünce üzülüyorum, bu kadar yatırım atıl oluyor. Bu işler neden planlı yapılmıyor diye kendi kendime soruyorum’ diyor. Bu iyi niyet demek. Yani 2 tane aynı işi yapan işletmenin yanına 3’üncüsünü, 4’üncüsünü yapıp, nasıl olsa o kazandı ben de kazanırım mantığının bitmesi gerekiyor. Bir kuralın koyulması lazım. Bizim sorunumuz buraya gelip zincir market adı altında Bodrumluların emeği, alın teri, birikimlerini götürmesi demek. Burası Dünya’nın gözbebeği.”

Toplantının devamında Bodrum esnafı görüş ve taleplerini dile getirdi.